Ηχομόνωση

 

Η ηχητική ρύπανση έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας επηρεάζοντας αρνητικά την υγεία και εν γένει την ποιότητα ζωής μας. Είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο η έκθεση στην ηχορύπανση μπορεί να προκαλέσει καθημερινή δυσφορία. Όμως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Επιλέξτε το κατάλληλο γυαλί από μια ευρεία γκάμα με βάση τη δική σας ανάγκη για ηχομόνωση.

 

μέθοδοι ηχομόνωσης

Αύξηση του πάχους του γυαλιού: Για το ίδιο πάχος, όσο υψηλότερη η συχνότητα, τόσο λιγότερος ήχος μεταδίδεται. Αυτό γίνεται με μια οριακή συχνότητα που ονομάζεται Κρίσιμη Συχνότητα και εξαρτάται από το πάχος του γυαλιού. Στην Κρίσιμη Συχνότητα το γυαλί δονείται αυτόνομα.

Χρήση διπλών γυαλιών: Έτσι υπάρχουν τρία εμπόδια στη μετάδοση του ήχου. Στο διάκενο ο ήχος μεταδίδεται πιο αργά από ότι στη στέρεα μάζα του γυαλιού.

Χρήση γυαλιών διαφορετικού πάχους: Έτσι αποφεύγεται το φαινόμενο του συντονισμού, η συχνότητα του ήχου να είναι ίδια με την Κρίσιμη Συχνότητα των δύο γυαλιών.

Μεγάλο διάκενο: Μεγαλύτερη μάζα, καλύτερη ηχομόνωση.

Πλήρωση του διάκενου με Βαρέα αέρια όπως το SF6: Δεν συστήνεται για την αντιμετώπιση των αστικών θορύβων.

Γυαλιά σχεδόν τετράγωνα: Μειώνουν τις δονήσεις.

Χρήση γυαλιού Laminated: Στρωματοποιημένο γυαλί με μεμβράνη PVB (Πολυβινυλοβουτυράλη). Όταν η μεμβράνη είναι ηχοαπορροφητική, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και συγκρίνονται με αυτά που περιέχουν ρητίνη αντί PVB. Στην περίπτωση συντονισμού των δύο γυαλιών, η μεμβράνη αποτρέπει τη μείωση της ηχομόνωσης.